Lees hier alles over de effecten van kamerplanten op onze gezondheid.

Je hebt het vast weleens gehoord; planten zijn goed voor je. Maar wat doen ze dan precies voor ons?

Er zijn oneindig veel onderzoeken gedaan naar het effect van planten. Zoveel zelfs dat je bijna ‘door de bomen het bos niet meer ziet’ oftewel in ons geval ‘door de planten, de jungle niet meer…’

Ik heb de belangrijkste resultaten gebundeld en ze voor je op een rijtje gezet in twee gloednieuwe blogs.

In deze blog ga je alles lezen over de positieve effecten op onze lichamelijke gezondheid (en in de volgende blog verklappen we je alles over de positieve effecten op onze mentale gezondheid).

Lets go! Ik neem je mee… op ontdekkingsreis.

Doei grauw beton! Hello groene plant!

Doordat steeds meer mensen in de stad zijn gaan wonen of in een omgeving met weinig groen -ook wel de verstedelijking genoemd- heeft de mens volgens wetenschappers steeds minder natuur om zich heen. Al dat asfalt en grauwe beton (lees ‘onnatuurlijke materialen’) hebben een slechte invloed op onze gezondheid en ons welbevinden.

De natuur moet daarom weer terug in de leefomgeving van de mens. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat kamerplanten een zeer positief effect hebben op onze gezondheid en dat zijn er nogal wat! Heb je even?

Effecten op de lichamelijke gezondheid

Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit

Groene kamerplanten halen schadelijke stoffen uit de lucht, verhogen de luchtvochtigheid en ze produceren zuurstof. Hello fresh air! Planten in huis verlagen daarmee ook nog eens de kans op een verkoudheid en een verstopte neus met wel 30 procent. Yippee eindelijk een makkelijke manier om fit de winter door te komen!

Planten voorkomen allergieën

Heb je kids? Dan zijn planten helemaal een tof idee. Wie namelijk van jongs af aan in een huis met planten opgroeit, heeft een kleinere kans op allergieën. Nice and nice!

Good night!

Kamerplanten zorgen voor een beter luchtklimaat in je slaapkamer en voor meer zuurstof. Samen met de rustgevende eigenschappen van planten dragen ze bij aan een betere nachtrust. Weinig ruimte? Hang planten boven je bed en… zzzzz het grote genieten kan beginnen!

Geen kopzorgen

Planten verlagen de kans op hoofdpijn, depressie en zorgen tevens voor een lagere bloeddruk. Geweldig nieuws toch?

Goed bezig

Kort samengevat; we brengen veel tijd door binnen. Planten zijn een relatief goedkoop middel om je toch connected te voelen met de natuur en je fit te voelen (geen aanschaf van een duur apparaat of vitaminepil nodig).

Wie Anthuriums -of andere groene planten- in huis heeft, is dus heel goed bezig!

Maar dit is nog niet alles… in de volgende blog verrassen we je met nog meer weetjes over kamerplanten en gezondheid.

Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUITEN
Toevoegen aan winkelwagen