Lees hier alles over de effecten van kamerplanten op onze mentale gezondheid

In onze vorige blog heb je alles kunnen lezen over de positieve effecten van kamerplanten op ons lichaam. Hier ga je ontdekken wat groen doet voor ons welbevinden!

Focus!

Uit diverse onderzoeken blijkt dat planten de productiviteit en creativiteit verhogen; planten houden je gefocust en het geheugen werkt 20 procent beter. Planten op de werkvloer zorgen ook voor minder stress en minder fouten. Groen? Lekker doen!

Uit een ander onderzoek bleek; met planten in het lokaal hadden studenten 70% beter aandacht voor de les dan in een lokaal zonder planten. Aan alle docenten; vrolijk het lokaal royaal op met planten!

Zorgen moet je doen

Ze zeggen weleens ‘zorgen moet je doen, niet maken’
Het is voor kleine (maar ook grote) mensen goed om voor iets te zorgen. Voor mensen met een allergie is een huisdier vaak geen haalbare optie. Het zorgen voor planten levert hetzelfde positieve effect op als het zorgen voor een huisdier. Een kamerplant is dus een ideaal alternatief voor mensen met een huisdierallergie!

Smile and the world smiles back at you

Planten zijn goed voor je humeur. In de buurt van planten voelen mensen zich namelijk gelukkiger. Onderzoekers denken dat dit o.a. komt door de groene kleur, het prettige binnenklimaat wat planten creëren en door het positieve effect op ons welbevinden.

Daarnaast dragen ze bij aan een goede akoestiek in een ruimte. Planten zijn van nature geluiddempers eerste klas! Een oplossing uit de natuur is altijd een fijn alternatief.

Wil je iemand opvrolijken met een cadeau voor langere tijd? Denk eens aan een Anthurium; met zijn hartvormige bloem en zijn enorme power is het altijd een goed cadeau.

Planten als boost voor je gezondheid…?

Ik wist niet dat planten zoveel voordelen opleveren voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Daar fleurt toch iedereen van op?

Kijk, de meeste effecten zijn natuurlijk goed en grondig onderzocht. Maar eerlijk is eerlijk; zoals dat gaat in de wetenschap komen er steeds meer onderzoeken bij en blijft men tot nieuwe inzichten komen.
Als de helft van de bovenstaande effecten waar is… dan nog kunnen we met een gerust hart concluderen: Yes we worden happy van planten! Je eigen urban jungle is niet alleen kek maar vooral ook gezond!

Leef je uit. Maak er wat moois van en geniet!

Sense the tropics!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUITEN
Toevoegen aan winkelwagen